KUOPION SATAMAAN ENSIMMÄINEN RAVINTOLALAIVA KESÄLLÄ 2018IMG_8895

Kuopiolaiset Vararengasravintolat Oy ja Lakeland Lines Oy (tunnetaan nimellä Roll Risteilyt) ovat perustaneet yhdessä uuden yhtiön Kuopion Ravintolalaivat Oy:n. Kuopion matkustajasatamasta on puuttunut ravintolalaivatoimintaa, jota kuitenkin on tarjolla monissa muissa vesistöjen äärellä olevissa kesämatkailukaupungeissa. Mahdollisuus laivaravintolatoimintaan avautui, kun Kuopion kaupunki myönsi talvella yhdelle laituripaikalle oikeudet ravintolatoimintaan.

UKKO-LAIVAN UUSI TULEVAISUUS

Uusi yhtiö etsi sopivaa laivaa ravintolatoimintaan talven ajan ja päätyi lopulta Ukko-laivaan. ”Sopiva ratkaisu löytyi yllättäen lähempää kuin kuvittelimmekaan. Ukko-laivan tosi monipuolinen historia saa nyt hienon jatkon Kuopion satamassa ravintolalaivana”, kertoo Roll Risteilyjen ja myös uuden yhtiön toimitusjohtaja Noora Kivi. Tulevaan ravintolalaivaan on suunnitelmissa ravintolan lisäksi myös sisävesi- ja laiva -aiheinen näyttelytila aluksen tilavaan pohjakerrokseen. Vaikka Ukko ei varsinaisesti enää risteilekään, se pidetään kuitenkin liikkumiskelpoisena ja laivan koneet huolletaan entisen mallin mukaan.

RAVINTOLALAIVA OSANA UUTTA SATAMAN KEHITTÄMISSUUNNITELMAA

Ravintolalaiva tulee sijoittumaan laituripaikalle Ravintola Albatrossin eteen. Uusi ravintolalaivapaikka on osa uutta Kuopion kaupungin sataman kehittämissuunnitelmaa, jonka myötä sataman palvelutarjonta vahvistuu entisestään. ”Laivaravintola tulee sopimaan hengeltään ja palveluiltaan todella hyvin isompaan kokonaisuuteen. Ukko-laivasta tulee ensi kesänä Kauppakadun jatkeeseen hieno maamerkki, jossa viihtyvät varmasti laajat asiakasryhmät”, toteaa uuden laivaravintolan ravintolatoiminnasta vastaava Juho Rissanen Vararengasravintoloilta.

 

Lisätietoja:

Juho Rissanen, gsm 044 091 1934

Vararengasravintolat Oy

 

Noora Kivi, gsm 050 4045622

Lakeland Lines Oy / Kuopion Roll Risteilyt